Como nunca he tenido máquina de fotos, confieso que casi ninguna de las fotos de este blog es mía, todas las he sacado de la güé.miércoles, 29 de febrero de 2012

Corsaris menorquins: laberints a la mar, IV


Ateneu de Maó
LA FAMÍLIA MELIÀ
N'Agustí Melià és el pare de les dues germanes qui són al boínder i encara de dues més. I la esposa, i altres dues dones a casa, una a la cuina i l'altre un poc per tot... Per açò no passa dia sense visitar mitja hora llarga el seu cavall ni setmana sense sortir amb ell a donar una volta per un o altre del seus dos llocs; i alguns capvespres té la tertúlia de la Societat de Cultura on els caps de les millors famílies llegeixen premsa, esperen llibres per sabre dels progressos científics i intel·lectuals o tant sols xerren d'açò i allò.
Studio et amore és el lema de la Societat de Cultura i acaba de arribar la traducció francesa, feta per l'abat Pierre Desfontaines, dels Viatges de Gulliver. Ell l'està llegint però els viatges per la mar com els d'en Gulliver se'ls mira de lluny. Perquè va esser a la tertúlia com va tenir notícies de la societat qui esteia organitzant una sortida en cors. S'hi va ficar amb tres mil pesos i ni n'Àgueda ni la seua germana Práxedes poden sospitar que el homo que miraven camí del port ha de tornar -així ho vol el pare- amb doblers per comprar-lis vestits. I si torna sense doblers o, simplement, no torna, el pare tampoc las deixarà nues.

No hay comentarios:

Publicar un comentario